پکیج گرمایش از کف بوتان
پکیج گرمایش از کف بوتان
Blog Article
در کشورهای بسیاری سیستم گرمایش از کف به دلیل ممانعت از مصرف انرژی اضافی، بسیار پرطرفدار است و میتواند نسبت به سایر تجهیزات، حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی کند و تا ارتفاع دو متری از سطح زمین را گرم نماید. از این جهت در محیط های بزرگ بسیار مقرون به صرفه است. وجود سقف های بسیار بلند در کارخانه ها، سیلوها و ... به دلیل این که هوای گرم سبک تر میباشد،
گرما را به بالا هدایت شده و هوای سرد پایین میماند. این مشکل با سیستم گرمایش از کف حل شده است زیرا گرما از کف وارد شده و تا ارتفاع دو متر از کف را گرم مینماید. بنابراین لزومی ندارد از تجهیزات بیشتری برای گرم کردن استفاده نمود یا با شوفاژ و پکیج و … دمای محیط را افزایش داد. علاوه بر صرفه جویی در انرژی در زمان اجرای سیستم گرمایش از کف، پیاده سازی و نگهداری از آن نیز از سایر روش های دیگر هزینه کمتری دارد.
سیستم های گرمایش از کف چیست؟
با توجه به پیشرفت تکنولوژی هر روز با چیزهای جدیدی مواجه می شویم که شاید تا بحال نشنیدیم و یا گاهی اوقات همان چیزهایی است که در حال استفاده از آن ها هستیم اما کمی پیشرفته تر و جدیدتر می شوند! برای مثال همین گرمایش از کف همان گرمایش با پکیج گرمایش از کف بوتان مرکزی است اما به جای اینکه از رادیاتور یا شوفاژ برای گرم شدن خانه استفاده کنند، کف ساختمان را لوله کشی می کنند و از گرمای آن استفاده می کنند. یعنی امروزه به جای استفاده از موتورخانه از پکیج و به جای استفاده از رادیاتور از گرمایش از کف استفاده می کنند و خانه را گرم می کنند.
چه عواملی در سیستم گرمایش از کف نقش دارد؟
معمولا هر عاملی که به طریقی بر انتقال حرارت اثر داشته باشد می تواند در سیستم گرمایش از کف نیز اثر گذار باشد که در این بین می توان به مواردی مانند:
- ضخامت دیوارها
- عایق بودن دیوارها
- تعدد درب و پنجره ها
- تکجداره یا دوجداره بودن درها و پنجرهها
- نورگیری ساختمان
- محل قرار گیری واحد در طبقه
- و در نهایت شرایط آب و هوایی اشاره کرد.
اما سوالی که پیش می آید این است که اگر در جایگاه انتخاب قرار گرفته باشیم بهتر است به سراغ انتخاب سیستم گرمایش از کف برویم یا رادیاتور را انتخاب کنیم؟ در جواب باید گفت که از نظر توزیع گرما قطعا گرمایش از کف بهتر از رادیاتور است و انرژی کمتری را نیز مصرف می کند.
اصولا سیستم گرمایش از کف استهلاک کمتری دارد و هزینه سرویس و نگهداری آن نیز به مراتب کمتر است. تنها نکته منفی یا عیبی که در مورد سیستم گرمایش از کف وجود دارد این است که اجرای سیستم گرمایش از کف در هنگام بازسازی دردسرساز و گاهی غیرممکن است.
نکاتی که باید حین اجرای سیستم گرمایش از کف به آن ها توجه داشت
برای این نوع از سیستم ها از سیستم کلکتور لوله پنج لایه بدون اتصال باید مورد استفاده قرار بگیرد. استفاده از اتصالات در این نوع از تجهیزات خطرناک میباشد و امکان داد موجب نشتی و ایجاد نم در ساختمان شود. این نوع از لوله ها را حتما باید از کف ساختمان عبور دهند و بر روی دیوار نمیتوان آن ها را نصب نمود. همچنین فاصلهی مناسب بین لوله ها باید رعایت شود و نباید لوله ها را از روی یکدیگر عبور داد.
دور تا دور کف ساختمان قبل از اجرا باید به ارتفاع ده سانتی متر به وسیله عایق فوم تخت پوشانده بشود. در لوله کشی کف ساختمان این کار به این دلیل صورت میگیرد که فوم در ساختمان به عنوان یک عایق حرارت، رطوبت عمل مینماید. لوله های گرمایشی باید در زمان اجرا در کف فیکس بشوند و برای این کار از بست استفاده مینمایند.
سیستم گرمایش از کف چگونه کار میکند؟
گرمایش از کف اساساً با تبدیل سطح زمین به یک ساطع کننده گرمای غول پیکر، به صورت کارآمد و نامرئی عمل میکند. لولهها یا کابلهای گرمایشی در زیر زمین نصب میشوند، آنها گرم میشوند تا اتاق را از سطح زمین گرم کنند. لولههای قوی و انعطافپذیر برای سیستمهای گرمایش از کف، از آب گرم استفاده میکنند، در حالی که کابلها در سیستمهای گرمایش از کف، از برق استفاده میکنند.
از آنجایی که گرمایش از کف چنین سطح وسیعی را پوشش میدهد، میتواند از دمای آب بسیار پایینتری نسبت به رادیاتورها استفاده کند. این قضیه به بهبود کارایی کمک می کند، به خصوص با یک پمپ حرارتی، اتاق را بهتر گرم می کند، زیرا هیچ نقطه سردی وجود ندارد.
طراحی گرمایش از کف
ما طراحی گرمایش از کف را برای شما، متناسب با منزلتان طراحی میکنیم، تا گرمایش از کف شما مطابق انتظار و به خوبی عمل کند. فرآیند طراحی ما، اتلاف گرمای اتاق به اتاق، راندمان بهینه سازی شده و سایر عوامل مهم را در نظر میگیرد تا اطمینان حاصل شود که این سیستم، خانه شما را به روشی بهتر گرم میکند.
- یک سیستم کف طراحی شده خوب به دمای عالی دست خواهد یافت، این سیستم، نه خیلی گرم و نه خیلی سرد میشود.
- حداکثر بازده را میتوان با بهینه سازی سیستم برای تولید مقدار مناسب گرما با حداقل مصرف انرژی به دست آورد.
- نصاب شما طرح دقیق لوله و نقشه های الکتریکی را دریافت میکند که این امر نصب را سادهتر میکند.
- هر اتاق را میتوان روی دمای متفاوتی تنظیم کرد که به شما راحتی کامل میدهد.
- از آنجایی که ما مقدار لوله و مواد مورد نیاز را محاسبه میکنیم، مقادیر اضافی به حداقل میرسد.
مضرات و عوارض سیستم های گرمایش از کف
از آن جایی که هر نوع سیستم میتواند دارای مزایا و معایب خاصی باشد، این نوع سیستم ها نیز از این امر مستثنا نیستند. برای این که بتوانیم معایب را کاهش و مزایا را افزایش بدهیم بهتر است تا آشنایی بیشتری با آن ها پیدا کنیم. به دلیل این که این نوع از تجهیزات در کف ساختمان به کار گرفته میشوند، پس از اتمام کار دیگر امکان اعمال تغییرات کلی در کف نمیباشد اما میتوان تغییرات جزئی را اعمال نمود. به دلیل اینکه این سیستم باید از سایر تجهیزات متمایز باشد، قبل از نصب باید تمامی زیرسازی کف و لوله ها و تجهیزات تاسیساتی و .. عبور داده شوند و در آخر، سایر لوله هایی که در کف قرار دارند با سیمان پوشانده شوند تا تجهیزات گرمایش دقیق روی آن نصب بشوند. البته میتوان لوله کشی های مربوط به آب و .. را به وسیله لوله و اتصالات پنج لایه انجام داده و آن ها را از سقف ساختمان عبور بدهیم.
مدت زمانی که طول میکشد تا این سیستم به دمای مطلوب برسد، بیشتر از روش های دیگر است. به عنوان نمونه، معمولا در رادیاتورها زمانی که آن ها را روشن مینمایید تا زمانی که دمای محیط به حد مطلوب برسد حدود ده ساعت طول میکشد. این مقدار زمان برای این مدل از سیستم ها حدود ۳۶ ساعت است و دلیل این امر این میباشد که به کف ساختمان آسیبی نرسد. البته این اتفاق در ابتدای فصل و زمانی که سیستم را روشن مینمایید رخ میدهد. در ابتدا دما بیست درجه است و به مرور زمان به دمای مطلوب 30 درجه میرسد.
در زمانی که برای اولین بار سیستم را روشن مینمایید باید به این نکته دقت نمایید که با دمای پایین سیستم را روشن کنید و چند ساعت یک بار دما را 5 درجه افزایش دهید تا آسیبی به کف ساختمان نرسد.
برخی از شایعات در مورد این مدل از سیستم ها مانع استفاده افراد از این سیستم گرمایشی میشود مثلا این که حرارت بالای این تجهیزات موجب آزار پاها خواهد شد. در حالی که این مورد صحت ندارد و دمای آن به راحتی قابل کنترل میباشد و میتوانید دمای مورد نظرتان را تنظیم نمایید.
Report this page